De overstroming van 1957

De overstroming van 1957

13 October 2017 Geschiedenis 0

60 jaar geleden vond een vreselijke overstroming plaats in Valencia. De rivier Turia trad,na drie dagen aanhoudende regen, buiten haar oevers met als gevolg een enorme chaos in het centrum van Valencia. Tijdens de nacht van 13 op 14 oktober van 1957,steeg het waterpijl enorm snel waardoor de bescherming het begaf  en de rivier buiten haar oevers trad. 

Het water in de stad kwam op 5 meter in enkele straten. Mensen verlieten hun huizen op zoek naar een hoog punt. De auto’s gingen op weg naar de boten. De overstroming kostte het leven van 81 mensen, in de grootste overstroming in de geschiedenis van Valencia,
na degene van 1517 waarbij 200 gebouwen werden vernietigd.


 

 

 

Na deze “ramp” werd de rivier de Turia in 1981 droog gelegd. De oude rivier, “The Old River” is sindsdien een langgerekt park waar veel mensen sporten. Men noemt het ook wel de groene long van Valencia.
Een absolute aanrader voor een lange wandeling of een korte fietstocht.