De eerste Spaanse poltergeist was Valenciaans

De eerste Spaanse poltergeist was Valenciaans

13 October 2017 Curiositeiten Geschiedenis 0

Wist u dat de eerste “Poltergeist” in Spanje, in 1915 werd gesignaleerd in Valencia?

Het woord Poltergeist, dat uit het Duitse Poltern “maakt lawaai” en Geist, “Geest,” komt, is een paranormaal en gewelddadig verschijnsel. Men heeft nooit een verklaring weten te vinden voor dit fenomeen.

De gebeurtenissen in Valencia vonden plaats op de tussenverdieping van nummer 7 op het Plaza del Esparto in Valencia.

Men schakelde de burgerwacht (de voorloper van de politie) in omdat de buren vreemde geluiden hoorden. Sindsdien sprak men van een spookhuis of poltergeist. De pers nam het verhaal van de enge en onverklaarbare geluiden over, dat leidde ertoe dat men de plaats  omdoopte tot ” het huis van de dwerg van Esparto “of ” het huis van Toqueam Roque “. Het is de laatste jaren stil in het huis, echter dat kan zomaar veranderen.

 

Locatie; Plaza del Esparto in Valencia.